Ulje i šećer na tržištu bezbedni

Bez autora
May 25 2014

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su izveštaji laboratorijskih analiza uzoraka ulja i šećera, koje je uzela poljoprivredna inspekcija, pokazali da su ovi proizvodi na tržištu Srbije bezbedni.U saopštenju se navodi da su kontrole izvršene kod svih proizvođača jestivog ulja i šećera, pri čemu je u magacinima proizvođača uzeto 11 uzoraka ovih proizvoda u cilju njihovog ispitivanja. Inspekcija je obavila ispitivanje kvaliteta i mikrobiološko ispitivanje, kao i ispitivanje na prisustvo teških metala i pesticida.

Završena kontrola proizvođača ulja i šećeraMinistarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su izveštaji laboratorijskih analiza uzoraka ulja i šećera, koje je uzela poljoprivredna inspekcija, pokazali da su ovi proizvodi na tržištu Srbije bezbedni.

U saopštenju se navodi da su kontrole izvršene kod svih proizvođača jestivog ulja i šećera, pri čemu je u magacinima proizvođača uzeto 11 uzoraka ovih proizvoda u cilju njihovog ispitivanja.

Inspekcija je obavila ispitivanje kvaliteta i mikrobiološko ispitivanje, kao i ispitivanje na prisustvo teških metala i pesticida.

Sve šećerane i uljare su pod redovnim nadzorom poljoprivredne inspekcije, a njihovi proizvodni pogoni imaju uvedene sisteme bezbednosti hrane po principima HACCP i dobre proizvođačke i higijenske prakse.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik